Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMWIPO (World Intellectual Property Organization)
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONDe World Intellectual Property Organization is een van de 15 gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties. WIPO is opgericht om intellectueel eigendom (IE of Engels: IP) over de hele wereld te promoten en te beschermen door samen te werken met zowel landen als internationale organisaties. De activiteiten van WIPO omvatten het hosten van forums om internationale IE-regels en -beleid te bespreken en vorm te geven, het leveren van wereldwijde diensten voor het registreren en beschermen van IE in verschillende landen, het oplossen van grensoverschrijdende IE-geschillen, het helpen verbinden van IE-systemen via uniforme standaarden en infrastructuur, en dient als een algemene referentiedatabase op alle IE-zaken; dit omvat het verstrekken van rapporten en statistieken over de staat van IE-bescherming of innovatie, zowel wereldwijd als in specifieke landen. WIPO werkt ook samen met overheden, niet-gouvernementele organisaties (NGO"s) en individuen om IE te gebruiken voor sociaaleconomische ontwikkeling. (in https://en.wikipedia.org/wiki/World_Intellectual_Property_Organization)
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021